Menen workshops menopauze

Ik organiseer in m’n praktijk opnieuw gespreksgroepen. Er zijn verschillende mogelijkheden waaruit kan gekozen worden:
– infosessie met algemene informatie over de menopauze en haar consequenties “Wijs door de Overgang”
– workshop “de perimenopauze” (doelgroep 39-60 jaar)
– workshop “de postmenopauze” (doelgroep 49-70 jaar)
– gespreksgroep “menopauzeklachten” voor vrouwen die een borstkankerbehandeling ondergingen.

Ik weet het, er is een zekere drempel voor zo’n workshop. Maar door een paar vriendinnen of een zus of collega bij de arm te nemen en dit sàmen te doen is het best wel leuk en het loont de moeite wegens de nieuwe inzichten die men er opdoet. Ook al ondervindt men (nog) geen klachten, dan nog is deze basisinformatie nuttig. Zie het als een investering in een gezonde toekomst.

Het is de bedoeling om, bij een drankje en een hapje, in een gezellige sfeer en met een beperkt groepje vrouwen, te praten en geïnformeerd te worden over de menopauze met haar vele mogelijke ongemakken en eigenaardigheden. We staan stil bij de veranderingen in deze nieuwe en boeiende levensfase. Als we dan last krijgen van menopauzekwaaltjes, zoals de meerderheid van de vrouwen (ongeveer 80 %), weten we hoe ermee om te gaan en hoe er iets kan aan gedaan worden. Zo kunnen we onze levenskwaliteit optimaal houden. De aanwezige dames krijgen zeer veel informatie en kunnen ervaringen uitwisselen, allerlei vragen afvuren en zo van elkaar leren.

Men kan mij contacteren om bij een groepje aan te sluiten of om met een eigen groepje een tijdstip af te spreken, of als er een vraag is in verband met deze info. Uiteraard zijn individuele consulten ook steeds een mogelijkheid.